Daisypath Friendship tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

Friday, September 30, 2011

Mandi - manda di PD :))

Salam satu Malaysia korang,


Hari nie dengan kegilaan yang melampau kite gan syaidatul pegi mandi-manda kat PD.. yuhu.. benda nie sume  tak dirancang pon. Tadi tengahari kiteorang jalan2 kat Jusco, then pegi kat bahagian permainan budak2, ternampak lak mainan wat istana pasir kat situ, then tetibe tergerak aty tros bagitaw syai, 'wei,jom g PD nak?' syai dengan spontannye teros je bersetuju, Then dia suwo lah beli bende lah tu.. so, kite beli la.. ade diskaun 15% woo,, utk JCARD members, hehehe...

Dalam pukul 4:15pm kiteorang gerak.. Naik moto je.. rase nak tercabut jugak la pungkoq ni.. Perjalanan mengambil mase 1jam camtu kot.. Memula tu ingat nak lepak Teluk Kemang, tapi sayang, pantai dia kotor la.. Pastu kite pon gerak g pantai BLUE LAGOON.. HAh, baru cantik kat sini.. Kiteorang dapat naik banana boat and berkanu.. sume sekali RM15 je per orang.. Murah kan??

Pengalaman naik banana boat memang tak tahu r nak decribe camne.. Air masuk idong keluar ikut mulut wooo.. gile ahhh.. dah lah dalam kaki pulak tak sampai,, terkapai-kapai kelemasan tuh... even nak lemas tapi suke sangat naik banana tu.. i <3 u la.. hehehe..









 #berposing :)


 #posing lagi.. selepas lemas dek banana boat.


 #peace :)

#camwhore LOL




#cantik :)

#sepatutnya pic ni dulu LOL. eksaited nak mandi Heee..


#benda lah tu la yang bukak pintu ati kami nak pegi sini :) Thx benda alah :*


lepas nie nak pegi  mane lak yee syai??



Sudi-sudi lah LIKE yee :)

Tuesday, September 13, 2011

DAH LA CANTIK, BAIK HATI PULAK ;D

SALAM...


Hye korang. Kali ni kite nak bercerita pasal orang baik hati yang cantik :)
Perasan tak blog kite dah cantik? HEHE mesti korang tak perasan punye,, yela kite update entry pon jarang-jarang (",) *sudah gaharu cendana pula T_T*

Berbalik pada topik sebenar, kite nak ucapkan terima kasih sangat-sangat kat kesayangan kite yang rajin mengedit belog kite jadi semakin cantik walaupon tak   superb macam belog korang :)

Kite bukan tak nak edit belog sendiri, tapi kite dah cuba sedaya upaya tapi still tak menjadi. Maybe tangan tak bedung kot mase kecik-kecik dulu.. Huhu.
Lau korang nak tahu servis edit belog yang kite dapat nie free of charge taw. Mereka tak berkira sungguh! Sayang kalian *dan dan je dah tolong terus jadi kesayangan HAHAHA* 


CREDIT TO :




KOrang, tengs sangat-sangat sebab tolong kite.. Sory kalau menyusahkan korang. Tanpa korang siapa la belog nie :P


P/S : sis intan & yun, kite amek pic awak berdua dr fb. jangan mara yee :D


P/s/s : sis intan nie ade menawarkan servis edit belog taw. try la usha kat sini tak pun email je      beliau kat intanurulfateha@gmail.com.


K bye (^_^)

Sudi-sudi lah LIKE yee :)

Sunday, September 11, 2011

MARIA ARAGON - (cover) BORN THIS WAY by LADA GAGA

video

 Ce tengok.. ce tengok... :)

p/s : baru 10 tahun kott si maria nie.. tapi berbakat habes! Gerek laaa ;D


Sudi-sudi lah LIKE yee :)

Thursday, September 1, 2011

BIAR MUKA TAK CANTIK,, JANGAN HATI BUSUK

SALAM...


Selamat hari raya maaf zahir dan batin korang :)


Pagi nie kite rasa nak mencarut sikit. Even bulan syawal ke ape ke, hati tengah panas memang tak kire hari la kan. Aduyai geram gile la hati nie. Adelah seorang hamba ALLAH boleh menghina sepupu kite @ best frend forever kite. HAishhh,, hati mane tak marah. Kenapa la lambat sangat informasi nie kite tahu, kalau tidak habis la kau dek non aku kejekan.


   Kau ingat kau dah gud-gud sangat ke hah? Aku pantang betul la kalau  diri tu tak sempurna tapi nak kutuk-kutuk orang. Kalau kau cantik, sempurna sangat macam bidadari aku boleh excuse lagi babe kau nak kutuk sepupu aku. Nie tak, dah la GE**K, HI**M, BON*** BES** macam big mama, selekeh, mulut busuk, hati lagi macam bangkai, ade hati nak kutuk sepupu aku tu.. Wei,, kau dengan dia 1000x lawa dia dari kau tawu. Kalau mintak orang vote pon memang sah-sah dia akan menang tanpa bertanding kau tawu tak?? memang tak kan ade orang nak vote kau kecuali beberapa orang KIPAS-SUSAH-MATI kau je yang vote...LOL... Memang la dia tak sempurna, tapi kau sedar tak kau lagi tak sempurna? Dia tak pernah kacau hidup kau, usik bijik KELENT** kau pon tak pernah.. Asal kau nak up kan pasal die hah? Kalau die sombong pon, suke hati die la.. abes kau tak cermin pulak muke kau macam mane? Macam tenuk je mencuka memanjang lagi cam SIA* Kau ni harap je pakai tudung bagai tapi perangai cam gamp*** (mereka yang pakai tudung jangan terasa yee,, kecuali orang yang makan cili jep) 


dek non *tapi korang bayangkan si dek non ni pakai tudung, badan ala-ala BIG MAMA dan muncung panjang sedepa. Tadi dah google takde la muke macam dek non sebenar :))


sepupu kite {bukan gambar sebenar} * tapi muke die ala-ala macam nie sikit la. Dek non, jangan jeles nyeee HAHAHA




   HEIII, siot la kau nie dek non, kan dah buat aku kutuk orang.. Aku bukan nak pasan diri aku gud-gud, tapi nie aku kutuk kau dek non sebab aku dah geram sangat. Cam Si** la perangai kau. Aku tengok keluarga kau bukan main  baik-baik semua, tapi kau dek non? Alahai, malu la sikit wehhh... Sadis sehh rase hati aku lau aku nie sedare kau,, Terus tak mengaku kott kau sedare aku.. Sumpah babe.. Kau nie nie memang merendahkan taraf keluarga kau... Kesian dowh sape ade anak macam kau nie. Serba serbi macam taik ~muntah hijau~


   Kalau la aku tawu bende ni awal, aku takkan bagi kau bernafas dek non... Aku akan bagi kau kata-kata nista yang paling hebat sekali dalam dunia yang takkan kau dek non lupe sampai bile-bile... HAHAHA... Itu lah kelebihan aku dek non,, nak jadi perang teluk ke, perang dunia ketiga ke,, ADE AKU KESAH??? Lantak pi la dek non oiiiii,,,,, yang penting hati puas, jiwa bebas, Nice ahhh (copy trademark somebody :P )


   Even memang bukan kite yang kena hina, tapi hati kite tetap panas hati taw korang :( Yela, sedap-sedap je kutuk sepupu kite, dah la sepupu kite tu anak yatim paitu, ALLAH akan balas cash punye lah kelancangan mulut kau dek non... Terbukti, memang terjadi. Kau dah dapat pon balasan kan?? kan? Adekah kau dah insaf atau kau rase semua tu kebetulan? Silap lah pertimbangan kau dek non, itu semua adelah balasan kau terhadap anak yatim piatu di bulan ramadhan yang mulia. Kau paham? Kau bukak mate kau luas-luas.. kau renungkan diri kau dan muhasabah diri kau okey :) Aku memang tak sebaik kau, tapi aku tak nak jadi macam kau, SERIUS!
   
      Okey la korang, harap korang tak emosi dengan entry emosi kite nie. Ingat tau, setiap perbuatan orang yang teraniaya ALLAH s.w.t akan bayar cash! So, renung-renungkan dan selamat beraya :)




                          SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR & BATIN DARI KAMI :)




sudi-sudi lah menyapa yaa...