Daisypath Friendship tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

Thursday, September 1, 2011

BIAR MUKA TAK CANTIK,, JANGAN HATI BUSUK

SALAM...


Selamat hari raya maaf zahir dan batin korang :)


Pagi nie kite rasa nak mencarut sikit. Even bulan syawal ke ape ke, hati tengah panas memang tak kire hari la kan. Aduyai geram gile la hati nie. Adelah seorang hamba ALLAH boleh menghina sepupu kite @ best frend forever kite. HAishhh,, hati mane tak marah. Kenapa la lambat sangat informasi nie kite tahu, kalau tidak habis la kau dek non aku kejekan.


   Kau ingat kau dah gud-gud sangat ke hah? Aku pantang betul la kalau  diri tu tak sempurna tapi nak kutuk-kutuk orang. Kalau kau cantik, sempurna sangat macam bidadari aku boleh excuse lagi babe kau nak kutuk sepupu aku. Nie tak, dah la GE**K, HI**M, BON*** BES** macam big mama, selekeh, mulut busuk, hati lagi macam bangkai, ade hati nak kutuk sepupu aku tu.. Wei,, kau dengan dia 1000x lawa dia dari kau tawu. Kalau mintak orang vote pon memang sah-sah dia akan menang tanpa bertanding kau tawu tak?? memang tak kan ade orang nak vote kau kecuali beberapa orang KIPAS-SUSAH-MATI kau je yang vote...LOL... Memang la dia tak sempurna, tapi kau sedar tak kau lagi tak sempurna? Dia tak pernah kacau hidup kau, usik bijik KELENT** kau pon tak pernah.. Asal kau nak up kan pasal die hah? Kalau die sombong pon, suke hati die la.. abes kau tak cermin pulak muke kau macam mane? Macam tenuk je mencuka memanjang lagi cam SIA* Kau ni harap je pakai tudung bagai tapi perangai cam gamp*** (mereka yang pakai tudung jangan terasa yee,, kecuali orang yang makan cili jep) 


dek non *tapi korang bayangkan si dek non ni pakai tudung, badan ala-ala BIG MAMA dan muncung panjang sedepa. Tadi dah google takde la muke macam dek non sebenar :))


sepupu kite {bukan gambar sebenar} * tapi muke die ala-ala macam nie sikit la. Dek non, jangan jeles nyeee HAHAHA




   HEIII, siot la kau nie dek non, kan dah buat aku kutuk orang.. Aku bukan nak pasan diri aku gud-gud, tapi nie aku kutuk kau dek non sebab aku dah geram sangat. Cam Si** la perangai kau. Aku tengok keluarga kau bukan main  baik-baik semua, tapi kau dek non? Alahai, malu la sikit wehhh... Sadis sehh rase hati aku lau aku nie sedare kau,, Terus tak mengaku kott kau sedare aku.. Sumpah babe.. Kau nie nie memang merendahkan taraf keluarga kau... Kesian dowh sape ade anak macam kau nie. Serba serbi macam taik ~muntah hijau~


   Kalau la aku tawu bende ni awal, aku takkan bagi kau bernafas dek non... Aku akan bagi kau kata-kata nista yang paling hebat sekali dalam dunia yang takkan kau dek non lupe sampai bile-bile... HAHAHA... Itu lah kelebihan aku dek non,, nak jadi perang teluk ke, perang dunia ketiga ke,, ADE AKU KESAH??? Lantak pi la dek non oiiiii,,,,, yang penting hati puas, jiwa bebas, Nice ahhh (copy trademark somebody :P )


   Even memang bukan kite yang kena hina, tapi hati kite tetap panas hati taw korang :( Yela, sedap-sedap je kutuk sepupu kite, dah la sepupu kite tu anak yatim paitu, ALLAH akan balas cash punye lah kelancangan mulut kau dek non... Terbukti, memang terjadi. Kau dah dapat pon balasan kan?? kan? Adekah kau dah insaf atau kau rase semua tu kebetulan? Silap lah pertimbangan kau dek non, itu semua adelah balasan kau terhadap anak yatim piatu di bulan ramadhan yang mulia. Kau paham? Kau bukak mate kau luas-luas.. kau renungkan diri kau dan muhasabah diri kau okey :) Aku memang tak sebaik kau, tapi aku tak nak jadi macam kau, SERIUS!
   
      Okey la korang, harap korang tak emosi dengan entry emosi kite nie. Ingat tau, setiap perbuatan orang yang teraniaya ALLAH s.w.t akan bayar cash! So, renung-renungkan dan selamat beraya :)




                          SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR & BATIN DARI KAMI :)




sudi-sudi lah menyapa yaa...

11 comments:

intanurulfateha said...

Nice ahhh (copy trademark somebody :P )

mcm tau je trademark sape :p
kikikikiki...

ehem. sep baek muke kite cantik dan hati kite tak busuk. :D ok. tipu je. hehe

slamat hari raya aza! <3

zaza said...

hahaha.. dh betul dh kak intan.

hehehe... kak intan mmg cntik :)

june said...

wah3.. padan la.. prple-maroon.. hehe

Anonymous said...

muke dek non 2 ade sikit macam muke aza..hahahahahahah

zaza said...

hahaha,, anon nie mesti kakwa kan??

mcm muke kakwa r.. hahahaha

zaza said...

june : TQ!

Anonymous said...

sory salah orng,,,tp xsilap say muka awak mcm muke dek non 2 kan,,,hahahhahahah

zaza said...

kalau salah orang mesti kau nie si aqilah tamyis or atiqah tamyis yg gemok tak sedar diri tu kan.. btol tak?? hahaha tak pon sodiq dodol? or KIPAS-SUSAH-MATI si gemok?

muke kite lg up la dr dek non tu.. cube tgok gn teliti.. Si anon nie rabun ke???

Anonymous said...

ya betol deq non 2 sebenarnye mereka 2 ekor yg x sedo diri...hahahahahaha..mahu pecah perot,,tgh guling2 tahan ktwe

wmaisarah said...

innalillahi wainnailaihi rojiun....
biar muke org x cntik or hodoh or kite lg cantik drpd die) , kite x payah nk sebok sebab itu ciptaan Allah.... klu kite memburuk2 kan ciptaan NYA , agak2 klu kite mempersendekan ciptaan NYA,dimanakah kite akan digolongkan? renung2kan lah yek!
biar die pakai tudung, sebab itu memang tanggungjawab die pd Allah...
Kite ade pakai tudung?? tanye diri sendirilah...
kalaulah kite mempersendekan org yg pakai tudung, tak ke lagi hina kite ni yg tak pakai tudung langsung drpd org yg pakai tudung...
Aduhai.... astaghfirullahal azim!
Jgn nk mempersoalkan tanggungjawab diri kite sendiri yg patut kite lakukan kpd Allah...
Biarlah perangai org tu seburuk mane pun, kite kalau marah pun x payahlah nk MELEBIH-LEBIH sampai memburukkan rupe paras die sekali...
Sebelum kite nak caci org lihatlah diri kite sudah cukup sempurnakah kite nk berhadapan dengan Allah?
P/S : saya x bermaksud nak memberi ceramah or whatever kat sini... just nak memperingatkan sesama muslim...
saya x menyebelahi mne2 pihak... sebab setiap manusia akan membuat kesilapan...
hope you have a nice day and always blessed ...
;P

zaza said...

wmaisarah : sbelom kau nak ceramah kat aku,, kau ceramah dkt si gemok tuh.. dia menghina anak yatim piatu kau tawu x. itu kau xnk lak ceramah dia.. lantak pi la.. cam sial! konon pakai tudung prangai cm sial!